Salainen poliisi

Ala agentiksi. Pelaa pokeria.

Miten sveitsiläinen pankkitili avataan

On kysytty, miten hankitaan sveitsiläinen pankkitili. Poliisin päivystävä partio vastaa kysymykseen. Ensin on kuitenkin huomautettava, että sveitsiläinen pankkitili ei enää nykyään ole sitä mitä se oli joskus sata tai 50 vuotta sitten. Sveitsi on kuitenkin turvallinen maa säilöä vararahaa maailmanlaajuisten kriisien varalta.

Huom! Ulkomaisten pankkitilien korkotulot tulee ilmoittaa veroilmoituksessa.
Wikipedia kertoo englanniksi taustoja: Banking in Switzerland

Suurimmat sveitsiläispankit ovat UBS ja Credit Suisse. Löytyvät helposti netistä. Eri agentuurit suosivat eri pankkeja, viisaimmat monia. Kantoneissa toimii pieniä pankkeja, joita periaatteessa valvotaan vähemmän kuin isoja ja jotka vaativat ulkomaisilta asiakkailtaan huomattavasti pienempiä alkutalletuksia asiakkuuden aloittamiseksi. Jos varallisuutesi ei riitä asiakkuuteen suurten pankkien kanssa, konsultoi nopeasti sivustomme opisto-osiota ja hoida asia kuntoon. Vaihtoehtoisesti voit harjoitella asiakkuutta pienen pankin kanssa ja nousta ylöspäin limiiteissä kun kassa karttuu.

Noihin wikipedioihin ei kannata varauksetta uskoa: vanhentunutta myyttistäkin tietoa. Niissä puhutaan mm. preesensissä sveitsiläisistä numeroiduista tileistä, joista on luovuttu. Itävallassa niitä oli pidempään, mutta uusia ei enää avata. Rahalla tietenkin edelleen saa mitä vain (Sveitsi elää tästä rahasta), mutta se raha ottaa sitten isoa riskiä. Pankki katsoo aina omaa etuaan ensin, asiakas jää ensimmäisenä nuolemaan näppejään. Muistakaa tämä.

Jos lähtee avaamaan sveitsiläistä pankkitiliä, on kaksi metodia:

Meno paikan päälle

Sveitsissä Bernissä, Zürichissä ja Genevessä ei lainkaan hämmästytä ulkomaalaisista pankkitilin avaajista, ja englantia osataan. Siellä joutuu vastaamaan kysymykseen, miksi haluat avata tilin. Passi tarkastetaan huolella ja tsekataan Suomesta. Avaamiseen kuluu puolisen tuntia. Alkutalletus täytyy tehdä paikan päällä. Nettipankkitunnukset on instacall-juttu. Sen jälkeen Sveitsissä ei tarvitse käydä. Kaikki salaiset poliisit ympäri maailman suosittelevat.

Myös sveitsiläisen pankin haarakonttorissa toisessa maassa voi käydä. Tili saadaan avattua Sveitsiin asti mutta siitä seuraa enemmän kysymyksiä, enemmän vaivaa ja ennen kaikkea enemmän valvontaa. Salainen poliisi ei suosittele.

Etäavaus

Netti on täynnä kaikkea ihanaa, ja sen houkutuksiin ei pidä langeta. Tilin avaamiseen EI tarvita agentuuria väliin. Avaus tulee hoitaa suoraan pankin kanssa. Pankkien englanninkielisillä nettisivuilla on tilinavauslomakkeet, jotka täytetään huolella. Avaaminen edellyttää dokumenttien – mukaan lukien passin kopio – notarisointia. Helsingissä julkinen notaari toimii maistraatin yhteydessä. Notaari veloittaa palveluistaan korkeintaan muutamia kymppejä asiakirjojen lukumäärästä riippuen. Osa pankeista hyväksyy myös Sveitsin lähetystön varmennuksen.

Varoituksen sana: Kukaanhan ei tiedä, mitä notaari merkitsee kirjoihinsa muistiin. Vai tietääkö? Kannattaako salaisen agentuurin ottaa riskejä? Ei. Salainen agentuuri käyttää agenttejaan paikan päällä tai omaa notaaria.

Pankkeja

Monien pienten pankkien nettisivut vaativat saksan taitoa.