Salainen poliisi

Ala agentiksi. Pelaa pokeria.

Matkapuhelimen seurannan estäminen

Varastetun tavaran hallussapito on laitonta.

1. Puhelimen hankkiminen

Missään nimessä ei koskaan pidä käyttää omaa matkapuhelinta, jossa on joskus – ikinä! — käyttänyt omaa nimelleen merkittyä matkapuhelinliittymää. Myöskään kavereiden, tuttavien ja sukulaisten puhelimia ei voi käyttää. Puhelimen tulee olla sellainen, että mikään jälki ei johda omaan henkilöön.

Varastetuista puhelimista osa menee tällaiseen käyttöön. Puhelimia välitetään yleisesti alamaailmassa. Riittävä ja laillinen keino on ostaa puhelin käytettyjen matkapuhelinten kaupasta Virosta käteisellä huomiota herättämättä.

Missään nimessä ostaessa ei pidä käyttää minkäänlaista maksu- tai bonuskorttia. Tyypillinen virhe on rahan nostaminen ostopaikan läheisestä automaatista — oikea agentti ei koskaan tee niin.

2. Liittymän hankkiminen

Myös liittymiä välitetään alamaailmassa yleisesti. Tähän sisältyy riski. Kaverilta ei pidä ostaa liittymää eikä puhelinta (jäljitettävyys). Parasta on ostaa liittymä kaupungista, jossa ei itse asu, tavallisesta kioskista, jossa ei ole valvontakameroita, käteisellä. Kameroita alkaa olla joka paikassa. Prepaid-liittymät ovat jäljitettävissä myyntipaikkatasolla ja yhdistettävissä kassajärjestelmän merkinnän mukaan valvontakameratallenteeseen ja siitä edelleen ajokortti-, henkilökortti- ja passikuvatietokantoihin. Tekniikka on olemassa salaisessa poliisissa (ei paikallispoliiseissa).

Ulkomaisen liittymän käytöstä ei ole merkittävää — riittävää — etua.

Missään nimessä ostaessa ei pidä käyttää minkäänlaista maksu- tai bonuskorttia.

3. Puhelimen käyttö

GSM-puhelimen sijainti voidaan selvittää kaupungeissa erittäin tarkasti myös rakennusten sisällä. Minimitarkkuus kaupungissa on rakennustaso. Siksi ei ole mitään järkeä käyttää salaista puhelinta kotona tai työpaikalla eikä varsinkaan samassa paikassa jossa käyttää omaa varsinaista julkista matkapuhelinta. On triviaalia yhdistää kahden puhelimen — varsinkin toistuva! — sama sijainti samaan henkilöön!

Salaista puhelinta tuleekin käyttää salaisissa VAIHTUVISSA paikoissa ja pitää puhelinta muutoin sammutettuna. Varsinkin epävarmojen käyttäjien tulee menetellä näin.

Puhelin ja puhelinliittymä (prepaid SIM-kortti) tulee vaihtaa MOLEMMAT yhtäaikaa riittävän tiheästi HÄVITTÄMÄLLÄ laite ja kortti tai kierrättämällä laite vastaavaan käyttöön esimerkiksi Venäjälle — tietenkin niin että laite ei ole jäljitettävissä entisiin käyttäjiinsä ostajan kautta.

Salaisen puhelimen käyttö esimerkiksi liikkuvassa autossa (joka voidaan rekisterinumeron perusteella yhdistää sinuun tai tuttaviisi) on riskialtista, koska valvontakameroita on esimerkiksi kaupungeissa liikennevaloissa. Sijainnin perusteella oikea nauha saadaan tarkasteltavaksi. Kävelijä on paremmin turvassa, koska kameroiden resoluutio on yleisesti surkea. Kokemattoman käyttäjän kannattaa käyttää puhelinta — lyhyitä aikoja kerrallaan — tiheästi liikennöidyssä umpinaisessa sisätilassa, josta poistuu puhelun jälkeen huomaamattomasti.

Tärkein turvakeino on välineiden vaihto tiheästi. Tällöin puhelinta voi ehkä jopa käyttää arkisesti koko ajan, mutta tämä edellyttää ehdotonta varovaisuutta sekä hyvää vastatiedustelua, jotta viestinnän voi odottaa ns. hukkuvan kohinaan.